Page 1 of 1

Troubleshooting Tips: Why there's no sound in my muvee?

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 4:10 am
by yihyeong
If your muvee doesn't have any sound, you can try the below :D

Reveal
Please check that you have the settings changed:
1) From muvee Reveal main screen, click 'Personalize'
2) From 'Settings' tab -> move the slider in Audio Mix for video sountrack to the right
3) Click 'OK' and preview your muvee again

autoProducer 5
Change the sound mix level in the Audio Settings. You can access this by:
1. Clicking on the Change setting" button on the main screen.
2. Once the "muvee Setting" window pops up, select the "Audio" tab, you will be able to see the "sound mix level" slider bar. Sliding the bar to the left (Music) will cause the muvee to have music only. Sliding it to the right (Video Soundtrack) will let you have the sound from the original video only. If you would like to have some music and also sound from the original video, slide the bar to the middle, depending on your preference for the volume of the music/original video soundtrack.

autoProducer 6
1. From autoProducer 6 main screen, click on 'adjust audio mix levels'
2. Move the slider of video soundtrack to the max (to the highest top)


If the above is done and you are still not getting the sound from the video, then we believe that your video file could be embedded with Dobly_AC3 and muvee autoProducer 6 do not support these files at the moment. However, our muvee Reveal does. You may try to convert the video to another format, which is supported by muvee autoProducer 6 so that the audio itself gets converted and you can use it within muvee. You may need to acquire media conversion program to help you in the conversion. More information can be found in google search. You may also try - http://www.erightsoft.com/SUPER.html

Re: Troubleshooting Tips: Why there's no sound in my muvee?

PostPosted: Sun Sep 05, 2010 4:42 pm
by Dinakara
Hi,

your video file could be embedded with Dobly_AC3 and muvee autoProducer 6 do not support these files

Is there a way to know if my video is embedded with Dolby_AC3 ? The video files I capture gets saved as AVI files on my PC.

Is it not good enough if the preview has the sound in it? Is there a way to verify if my final DVD is going to have sound without actually burning them to DVDs ( I have already wasted quiet a few of them :? ).

Re: Troubleshooting Tips: Why there's no sound in my muvee?

PostPosted: Mon Sep 06, 2010 12:01 pm
by patrick
Hi Dinakara,

Would you mind if you can send us a sample video files so that we can test it on our side? Here are the steps to upload your media files:

1) Open Windows Explorer (Start->Programs->Accessories->Windows Explorer).
2) Copy the URL below and paste it at the address bar of the Windows Explorer:
ftp://muveeUserMedia:UM12oPLkadtunb9@ft ... ser_Files/
3) Copy and paste your media files inside.

You can use the following credentials to open the URL. Please let me know the name of the videos /s once you have uploaded.

Username: muveeUserMedia
Password: UM12oPLkadtunb9